Lezing: Toewijding bij Henri Nouwen

25 mei 2023, 00:00 uur

Donderdag 25 mei 2023 van 19:30 tot Willibrordushuis, Oude Molstraat 35, Den Haag

Organisator(s) School voor spiritualiteit (TBI)

Inleider: Barbara Zwaan

Henri Nouwen, misschien wel bekender in de Verenigde Staten dan in ons eigen land, is een moderne theoloog die bekend is van zijn betrokkenheid bij de Arkgemeenschap. Een gemeenschap waarin mensen met en zonder beperking samen wonen. Barbara Zwaan zal vanuit het werk van Henri Nouwen ingaan op  het thema ‘Toewijding’. Een inspirerende lezing die zij zal toelichten met voorbeelden uit eigen praktijk van geestelijke verzorging.

Toewijding, een spiritueel thema dat verschillende betekenislagen heeft, betreft de relatie van het zelf tot iets of iemand anders. Hoe werkt die relationele dynamiek? Als aspect van het spiritueel proces draait toewijding om een keuze die het bestaan in grote mate bepaalt. Opvallend is dat het proces van toewijding in christelijke scholen van spiritualiteit veel overeenkomsten vertoont met huidige, maatschappelijk vragen rond commitment en loyaliteit. Er zijn ook verschillen die ons in deze tijd een spiegel voorhouden, waarvan we kunnen leren in ons eigen leven.

Kosten: €10, – https://www.ru.nl/titusbrandsmainstituut/mailforms/aanmeldformulier-cursus-toewijding-2023/

Deze lezing is los te volgen, maar ook in combinatie met een kloosterweekend van 9-11 juni in Zundert en met twee andere lezingen op  20 april en 25 mei 2023. Zie flyer voor informatie wanneer je het totale programma wilt volgen.

Ga naar de inhoud