Steun aan arme landen

Fidesco (samengevoegd van Fides (Geloof) en Coöperatie) is een internationale, katholieke organisatie die in Frankrijk is opgericht door de Gemeenschap Emmanuel. In de loop van 40 jaar heeft Fidesco meer dan 2000 vrijwilligers uitgezonden, waaronder 25 Nederlanders.

We zoeken mensen die voor een of twee jaar dienstbaar willen zijn in een ontwikkelingsland. Je kunt je daar vanuit je beroep, je talenten en je geloof inzetten binnen een project van de lokale katholieke kerk. Deze kleinschalige projecten zijn veelzijdig: scholen, medische klinieken, landbouwcentra, wijkgebouwen, etc. Voor elk beroep bestaat er de mogelijkheid om jouw ervaring te delen met hen, die in hun leven geen kans op scholing kregen.

Na een intensief en internationaal voorbereidingstraject vertrek je naar het land van je missie, altijd samen met een andere Fidesco vrijwilliger. Zullen we binnenkort eens kennis maken? Je kunt altijd een persoonlijke afspraak hiervoor maken via info@fidesco.nl of kijk eerst eens op www.fidesco.nl.

Ga naar de inhoud