Kloosterweekend Zoeken naar God

27 oktober 2023, 17:00 uur

Tijdens een kloosterweekend verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee met het ritme van de broeders of zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door maak je kennis met, of verdiep je je verder in, het leven van Franciscus en Clara van Assisi.

Van 27-29 oktober 2023 organiseren we een themaweekend bij de zusters clarissen in Nijmegen. Themaweekenden zijn bedoeld voor mensen die een kennismakingsweekend hebben gevolgd of via een andere weg al bekend zijn met het leven van Franciscus. Naast het meeleven met de zusters, is er een eigen programma waarin wordt stilgestaan bij het het thema Zoeken naar God.

Franciscus was een mysticus (een zoeker naar God) die leefde in de 12e eeuw na Christus. Een roerige tijd waarin veel veranderingen in de Kerk en in de samenleving plaatsvonden. De bevolking had veelvuldig te maken met oorlog, ziekte, epidemieën en natuurrampen. Dat alles kleurde Franciscus’ leven, geloof en zoeken naar God. Een zoeken en vinden, weten en twijfelen, hopen en geloven. Zijn spiritualiteit en Godsbeleving nodigen je uit om alleen en samen – in dialoog, stilte en reflectie – naar je eigen Godsbeleving te kijken en te ervaren hoe God en jouw Godsbeleving in je leven een plaats hebben.

Voor meer informatie kijk op: Kloosterweekend: themaweekend Zoeken naar God (27-29 oktober) bij de zusters clarissen in Nijmegen | Activiteiten | Franciscaanse Beweging

Ga naar de inhoud