Drie-daagse retraite: (leren) bidden met de Bijbel

24 mei 2024, 16:00 - 26 mei 2024, 14:00 uur

De Bijbel kan heel persoonlijk tot je spreken. In deze retraite oefen je in luisteren naar de Bijbel door met Schriftteksten te bidden. We maken daarvoor gebruik van het nieuwe boek van Nikolaas Sintobin sj: Bidden met de Bijbel.

Bidden is een van de meest typische menselijke bezigheden die bestaat. Wie bidt, verlangt zich te openen voor het mysterie van Gods aanwezigheid.

Bidden kan op vele manieren en zo ook met Bijbelteksten. Voor veel mensen is dat een nieuwe en waardevolle ontdekking.

Een kompas voor je dagelijks leven

Tijdens deze retraite ga je oefenen met deze bijzondere manier van bidden. Het gaat dan niet om studie maar om wat de tekst te zeggen heeft aan jouw persoonlijk innerlijk leven. Gedurende de retraite ontvang je inzicht in wat er in je leeft aan geloof, twijfels en verlangens. En wordt je een kompas geboden om deze inzichten positief te vertalen naar je dagelijks leven. 

Voor de oefeningen gebruiken we het pas verschenen boek ‘Bidden met de Bijbel’ van jezuïet Nikolaas Sintobin. Tijdens de retraite zal Nikolaas Sintobin een inleiding geven over bidden met de Bijbel. 

De retraite is in stilte. De monastieke, bosrijke omgeving van de Willibrordusabdij helpt daarbij. Er zijn enkele inleidingen en gelegenheden tot uitwisseling. Ook een persoonlijk gesprek met een van de begeleiders van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit is mogelijk.

Deelnemers ontvangen een gratis exemplaar van het boek Bidden met de Bijbel van Nikolaas Sintobin.

Praktische info

Plaats: Abdijhoeve Willibrordusabdij, abdijlaan 1 Doetinchem
Data: vrijdag 24 mei (16u) – zondag 26 mei (14u)
Kosten: € 350,- inclusief alle maaltijden en laken/handdoekpakket en exemplaar van Bidden met de Bijbel (t.w.v. 29,99 euro).
Aanmelding: polet.elc@jezuieten.org 
Vragen en info: Rob Polet +31 6 27 25 67 30

Bekijk de volledige agenda

Bron: http://www.jezuieten.org

Ga naar de inhoud