Waarom ik dankbaar ben voor tien jaar paus Franciscus

10 maart 2023

Tien jaar geleden werd Jorge Bergoglio SJ tot paus verkozen. Nikolaas Sintobin SJ werd al snel bewonderaar van paus Franciscus. Waarom spreekt de man hem zo aan?

De avond dat Jorge Bergoglio SJ tot paus werd verkozen, nam ik deel aan een viering in het aartsbisdom te Mechelen. Ook de pers was daar. De aartsbisschop had nog nooit van Bergoglio gehoord. Ik wel. Voor ik het wist stond ik voor de televisiecamera’s. Ik herinner mij hoe ik mijn woorden wikte en woog. Ik was er namelijk niet zeker van of ik wel blij was met de verkiezing van deze medebroeder. Die twijfel is razendsnel verdwenen. Thans beschouw ik paus Franciscus als een godsgeschenk voor de Kerk en voor de hele wereld.

Ik noem tien redenen waarom ik dankbaar ben voor paus Franciscus

Franciscus is een man van gebed. Hij bidt en spoort andere mensen aan om te bidden. Voor hemzelf net zo goed als voor de meest uiteenlopende uitdagingen voor de mensheid. Ik denk niet dat hij gelooft in magische kracht van het gebed. Wel herinnert hij zijn medegelovigen er steeds weer aan dat wij niet uit eigen kracht kunnen of dienen te handelen.

Andere berichten

Ga naar de inhoud