Video Katholieke Jongerendag staat nu online

22 november 2023

Na zeven jaren zonder Katholieke Jongerendag (KJD), want de laatste werd in 2015 georganiseerd, vond op 4 november de KJD weer plaats. Zo’n 600 jongeren, deelnemers én vrijwilligers, kwamen in Veenendaal samen voor een dag van informatie, inspiratie en ontmoeting rond het thema ‘Welkom Thuis’. Een video over deze dag is nu te zien op katholiekleven.nl.

De Katholieke Jongerendag (KJD) is terug van weggeweest. “We zijn uitverkocht”, vertelt een enthousiaste Joris Buiting. Samen met andere jonge katholieken organiseerde hij de KJD. “Sommige mensen zijn in de kerk in hun parochie de enige tiener of de enige jongere. Of samen met hun ouders en broers of zussen zijn ze het enige jonge gezin”, vertelt hij. “Ja daar word je als jongere niet enthousiast van.” Samenkomen om het geloof te vieren is daarom een belangrijke reden om deze KJD te organiseren.

Clarianne is er daar een van: “Vandaag ervaar ik heel sterk dat we een grote familie zijn. Dat neem ik mee naar huis. De oudere mensen bij mij thuis in de kerk zijn familie. Maar ook al die anderen, die ik thuis niet in de kerk zie, maar die op hetzelfde moment als ik ook de mis vieren.”

Verschillende bisschoppen nemen deel aan de dag. “Je bent haast geneigd te denken: het houdt een keer op hier”, zegt Mgr. Mutsaerts over de comeback van de KJD. “Maar er is alle reden voor priesters, bisschoppen en iedereen die in het pastoraat werkt om gewoon door te gaan. Niet bang zijn voor kleine aantallen.” De hulpbisschop van het bisdom ’s-Hertogenbosch is landelijk bisschop-referent voor jongeren.

Kijk de video op katholiekleven.nl

Bron: Bericht en foto mgr. Woorts en mgr. Mutsaerts op de KJD via katholiekleven.nl.

Andere berichten

Ga naar de inhoud