Verjaardag

31 augustus 2023

Als Stichting Sant’Egidio zetten wij ons al jaren in om de schrijnende armoede tegen te gaan met verschillende activiteiten. Voor onze verjaardag nodigen wij alle partners en sponsoren uit met wie wij de afgelopen 15 jaar hebben samengewerkt op in het veld van armoedebestrijding.

Wij zien helaas dat in deze jaren de armoede alleen maar is toegenomen. Dit is onder andere te zien aan de sterkte toename van het aantal gasten dat aanklopt bij de Kledingbank voor gratis kleding en het aantal gasten dat wij ontvangen bij de Franciscustafel. Het vieren van een verjaardag is heel dubbel, er valt niet veel te vieren. Armoede is onrecht en wij hadden liever gezien dat het aantal gasten was afgenomen. Daarom willen we de armoede en de bestrijding daarvan thematiseren bij onze verjaardag.

In deze 15 jaren hebben we samen veel kunnen doen. We hebben de mensen leren kennen die met heel weinig geld rond moeten komen, we horen hun moeite. We hebben dak- en thuislozen leren kennen en gezien hoe deze vrienden van de straat zich stand houden in de stad, buiten in weer en wind. We hebben vluchtelingen leren kennen, we zien hun heimwee, hun worstelingen met verlies en hun vaak lange wachten op een nieuw begin. Velen van hen dwingen veel respect af omdat zij niet opgeven, omdat zij de kracht vinden om positief te blijven.

We denken aan al die mensen die ons in beweging hebben gebracht.

Op vrijdag 29 september is er een bijeenkomst voor onze sponsoren, om hen te bedanken en te informeren. Op zaterdag 30 september vieren we de verjaardag met alle vrijwilligers en genodigden.

Omdat al onze activiteiten geïnspireerd worden door het voorbeeld van Jezus Christus en het gezamenlijke gebed, willen wij onze verjaardag beginnen met een eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouwekerk om 16.30 uur. Priester van Sant’Egidio Zeger Polhuijs en pastoor Henri ten Have zullen voorgaan. Tijdens deze bijzondere viering zal het altaar van de armen ingewijd worden en een nieuwe icoon uit Rome krijgt een plek. De viering wordt afgesloten met een dankwoord van Hilde Kieboom uit Antwerpen en daarna is er een feestelijke receptie. U bent hiervoor allen van harte uitgenodigd.

Andere berichten

Ga naar de inhoud