Utrechtse bisschoppen: Zalig Kerstmis en Gods zegen voor 2024

22 december 2023

Kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, zijn hulpbisschoppen Th. Hoogenboom en H. Woorts en de medewerkers van het Aartsbisdom Utrecht wensen u van harte een Zalig Kerstmis en Gods zegen voor het jaar 2024: “We zijn dankbaar voor de vele ontvangen Kerstwensen. Het lukt helaas niet altijd om iedereen persoonlijk te antwoorden. Daarom hierbij ook voor u Zalig Kerstmis en Gods zegen en vreugde voor 2024.”

De tekst van de kerstkaart van het Aartsbisdom Utrecht is dit jaar genomen uit het Lucasevangelie (2, 15-16). Op de voorzijde is afgebeeld de H. Familie met herders en engelen uit de Napolitaanse kerststal (18de eeuw) van Museum Catharijneconvent te Utrecht.

De restauratie van de beelden van de H. Familie is gesponsord door het bestuur van het Aartsbisschoppelijk Museum (ABM). Deze kerststal (meer dan 600 figuren) is t/m 14 januari 2024 (behalve zondag 24 december en Nieuwjaarsdag) te bezoeken in de Sint Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36 te Utrecht. Voor openingstijden zie: www.catharijneconvent.nl

Klik hier om de gehele kerstkaart te bekijken

Fotograaf: Mike Bink

Bron: www.aartsbisdom.nl

Andere berichten

Ga naar de inhoud