Uitnodiging diocesane Gezinsdag d.d. 24 september 2023

6 juli 2023

Het Aartsbisdom Utrecht organiseert op zondag 24 september een diocesane Gezinsdag in Nijverdal. Het thema voor deze dag is ‘Thuis in je geloof’. De voorbereiding van de bijeenkomst is in handen van Elise Bangma (medewerker Huwelijk en Gezin) en Sarah Mijhad (diocesaan jongerenwerker).

De Gezinsdag begint om 10.30 uur met een Eucharistieviering in de St. Antonius van Padua kerk (Grotestraat 148). Mgr. Woorts zal hoofdcelebrant zijn. “Daarna gaan we door naar De Wilgenweard (Sportlaan 6, Nijverdal) waar de rest van het programma zal plaatsvinden. Om 12.00 uur hebben we daar een gezamenlijke verzorgde lunch, waarna iedereen rond 13.00 uur aan zijn/haar eigen activiteit begint,” zo melden de organisatoren.

De kinderen van 5-11 jaar gaan (onder begeleiding) het Kompasmysterie lopen. Bangma en Mijhad: “Dit is een mooie wandeltocht door het Doktersbos waarbij de kinderen aan de hand van een kompas de juiste route moeten zoeken. Tijdens deze wandeling wordt ook catechese aangeboden.”

De tieners van 12-16 jaar doen de moeilijkere Navigatie Challenge: een wandeling van ongeveer 2,5 uur waarbij ze ook met behulp van een kompas en een GPS een route moeten lopen. Onderweg beantwoorden ze vragen die bepalen welke kant ze op moeten lopen. Ook bij de tieners wordt er onderweg catechese gegeven.

Voor de allerkleinsten van 0-4 jaar is er opvang in een zaal op locatie. Zo hebben de ouders alle rust om hun eigen programma te volgen. Bangma en Mijhad: “Met de ouders gaan we samen nadenken over hoe we ons thuis kunnen voelen in de Kerk, maar ook hoe we het geloof in ons eigen thuis een plekje kunnen geven. Er is een inleiding en een creatieve workshop waarin praktische tips meteen uitgewerkt kunnen worden voor gebruik in het gezin.”

Rond 16.00 uur wordt de dag gezamenlijk afgesloten met een drankje.

Flyer diocesane Gezinsdag 24 september 2023

Aanmelden graag vóór 8 september via dit formulier.

De kosten voor deze dag zijn € 25 per gezin. Dit bedrag kunt u overmaken op IBAN NL03 ABNA 0812 0067 12 t.n.v. RK AARTSBISDOM UTRECHT o.v.v. Gezinsdag 2023 + naam.

Met vragen en/of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elise Bangma, e-mail: bangma@aartsbisdom.nl

Overzicht programma
10.30 uur: Eucharistieviering (St. Antonius van Padua kerk, Grotestraat 148, 7443 NB Nijverdal)
12.00 uur: Verzorgde lunch (De Wilgenweard, Sportlaan 6, 7443 RA Nijverdal)
13.00 uur:
– 0-4 jaar: crèche
– 5-11 jaar: Kompasmysterie
– 12-16 jaar: Navigatie Challenge
– Ouders: inleiding + workshop
16.00 uur: Gezamenlijke afsluiting met drankje

Andere berichten

Ga naar de inhoud