Twee video’s voor synodale gesprekken

31 maart 2024

“Hoe kunnen we een meer synodale en missionaire Kerk zijn?” Die vraag wordt aan parochies, religieuzen, katholieke lekenbewegingen en katholieke maatschappelijke organisaties voorgelegd vanwege de tweede fase voor de Bisschoppensynode over synodaliteit.

De Landelijke Werkgroep Synodaliteit, die is opgericht door de Nederlandse Bisschoppenconferentie en die een brede samenstelling heeft, maakte een landelijke handreiking voor de gesprekken die nu gevoerd kunnen worden.

In samenwerking met katholiekleven.nl worden daarbij ook twee video’s aangeboden. De video’s kunnen worden gebruikt als opening bij ontmoetingen, omdat ze een korte toelichting zijn op het proces van de synode en op synodale gesprekken als werkelijke ontmoeting en dialoog.

De ene video geeft uitleg over de werkwijze van deze bisschoppensynode en het “gesprek in de Geest”. Ook kijkt deze video naar het proces.

In de andere video deelt Mgr. Hoogenboom zijn persoonlijke ervaring bij deze synode. Hij wijst daarbij op enkele typisch Nederlandse aspecten. Bron: www.katholiekleven.nl

Andere berichten

Ga naar de inhoud