The Chosen

15 februari 2024

Met Aswoensdag horen we de oproep van Jezus om te bidden, te vasten en aalmoezen te geven. Dat zijn de drie pijlers van de Veertigdagentijd, de tijd van bezinning ter voorbereiding op het feest van Pasen. Het is bij uitstek de gelegenheid om deze weg naar Pasen samen met Jezus op te trekken. We worden geroepen om zijn volgeling te zijn, door tijd vrij te maken om te bidden, de bijbel te lezen, te vasten en te delen met wie minder heeft. Wat in deze tijd kan helpen is de serie te kijken met de naam ‘The Chosen’.

Zelf ben ik erg geraakt door de mooie, liefdevolle, menselijke en inspirerende manier waarop in deze serie Jezus wordt getoond die de leerlingen roept om Hem te volgen. Het verhaal van de Bijbel krijgt in deze serie, waarvan 2 april het vierde seizoen uit zal komen, meer diepgang en betekenis in mijn leven. Je wordt meegenomen op de tocht door Galilea, je bent aanwezig bij de verandering van water en wijn, bent getuige van de genezing van de melaatse, de lamme en de blinde. Je deelt in de twijfels en de angsten van de leerlingen en gaat met Jezus op weg naar Jeruzalem.

De makers streven ernaar zo getrouw mogelijk aan de Bijbel te zijn en tegelijkertijd de creatieve vrijheid te zoeken om met historische nauwkeurigheid en meeslepende verhalen deze oude vertellingen nieuw leven in te blazen. Om dit te bewaken worden bijvoorbeeld theologen van verschillende stromingen bij het creatieve proces betrokken. The Chosen wordt niet gemaakt om de Bijbel te vervangen. Integendeel. The Chosen wordt gemaakt als laagdrempelige, eigentijdse en relevante introductie van het verhaal van Jezus. In dit digitale tijdperk biedt de filmserie een unieke mogelijkheid om meer mensen met een nieuw perspectief bekend te maken met het Evangelie van Jezus.

Een serie om te zien, om je geloof te verdiepen door met Jezus de Weg te gaan, samen met zijn leerlingen en je te laten raken door de grote liefde van God die in Zijn Zoon zo zichtbaar is geworden. Kijk de serie gratis via NPO: https://npo.nl/start/serie/the-chosen

Ronald Dashorst

Andere berichten

Ga naar de inhoud