Terugblik op uitvaart en gebedsprentje Benedictus XVI

12 januari 2023

Met een plechtige ceremonie is donderdag 5 januari op het Sint-Pietersplein in Rome afscheid genomen van emeritus paus Benedictus XVI. Paus Franciscus nam afscheid met onder meer de volgende woorden: “Benedictus, jij trouwe vriend van de Bruidegom, moge je vreugde compleet zijn nu je zijn stem definitief en voor altijd hoort!”

“Heer, ik hou van U.” Dit waren, in het Italiaans uitgesproken, de laatste woorden van paus Benedictus XVI op 31 december 2022. Deze woorden vatten zijn pontificaat samen. Jezus Christus was de centrale persoon in het leven en denken van paus Benedictus XVI. Voordat hij in 2005 tot paus gekozen werd, had Benedictus XVI al een hele loopbaan achter de rug. Meer hierover is te lezen op katholiekleven.nl, in een artikel voorzien van foto’s van de uitvaart op 5 januari 2023.

Bidprentje
Bij gelegenheid van het overlijden van emeritus paus Benedictus XVI heeft het bisdom Roermond een bidprentje uitgegeven. Dat wordt de komende periode via de parochies ook in het Aartsbisdom Utrecht verspreid.

Download het gebedsprentje (pdf)

Andere berichten

Ga naar de inhoud