Sociale media Vaticaan: ruim 4 miljoen volgers

20 april 2024

De nieuwe website www.vaticannews.va vervangt www.news.va. Nieuwsberichten worden op de site onderverdeeld in vier categorieën (Paus, Vaticaan, Kerk, Wereld) en zijn te lezen in zes talen: Italiaans, Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees.

Het Vaticaan heeft ook de inzet van sociale media gestroomlijnd. In totaal tellen de Vaticaanse sociale media (Facebook, Twitter, YouTube en Instagram) ruim 4 miljoen gebruikers, waarvan het merendeel (ruim drie miljoen) Facebookvolgers zijn. Deze sociale media zijn ook in zes talen te volgen. Zowel voor Facebook als Twitter zijn verschillende accounts samengevoegd, om zo de herkenbaarheid en bereikbaarheid te vergroten.

Daarnaast zijn er nog de pauselijke sociale media accounts: @Pontifex op Twitter (ruim 44 miljoen volgers in negen talen) en @Franciscus op Instagram (meer dan 5 miljoen volgers).

Mgr. Dario Viganò is prefect van het Secretariaat voor Communicatie. Hij zegt: “De versterking van onze aanwezigheid op sociale netwerken is één van de resultaten van het grote hervormingsproces van de Vaticaanse media. Als communicatieprofessionals zijn we, volgens de logica van een Kerk die naar buiten kijkt, geroepen om onder de mensen te zijn. In deze tijd betekent dat met overtuiging en verantwoordelijkheid present zijn op sociale netwerken en het Internet. Ons perspectief moet dus heel helder zijn: dat is een perspectief dat vraagt om een focus op de menselijke persoon, op verhoudingen, op de cultuur van ontmoeting en – slechts in laatste instantie – op techniek.”

Bron: www.katholiekleven.nl

Andere berichten

Ga naar de inhoud