Sant’Egidio

5 april 2023

Opening van de Sportspullenbank

Op 29 maart werd in de Kledingbank aan de Oude Beekbergerweg de Sportspullenbank geopend door Steven Berghuis en wethouder Sunita Bihari.

Door een enthousiaste werkgroep van mensen van Acres, sportverenigingen en de Gemeente Apeldoorn is met behulp van veel bedrijven zoals Draisma Bouw, Houtkubus, Mulder techniek en 11teamsports een prachtige Sportspullenbank gerealiseerd. Een plek waar sportkleding aangeboden wordt aan gezinnen die het niet breed hebben, dit maakt dat de drempel om te gaan sporten verlaagd wordt.

Met groot enthousiasme van heel veel jongeren is na de officiële opening een potje voetbal gespeeld op het sportveld met idool Steven Berghuis. Steven nam de tijd om alle jongeren te ontmoeten en handtekeningen uit te delen. Als herinnering heeft de voetballer van Ajax zijn shirt, waarin hij voor het Nederlands elftal tegen Gibraltar heeft gespeeld, aan de Kledingbank gegeven.

Kledingbank en Franciscustafel

In deze weken delen wij naast kleding en een warme maaltijd ook verzorgingsartikelen en fruit uit aan onze gasten die dat in deze moeilijke tijden van hoge kosten voor energie en boodschappen erg waarderen, dat geeft weer iets lucht in het sobere weekbudget.

Op Tweede Paasdag zal de Franciscustafel een feestelijke Paasmaaltijd serveren voor onze gasten.

Namens alle vrijwilligers een Zalig Pasen gewenst!

Andere berichten

Ga naar de inhoud