woman in red t-shirt standing on green grass field during daytime

Podcastretraite: De schepping en ik

22 september 2023

Speciaal voor de Scheppingsmaand (1 september tot 4 oktober) maakte gebedspodcast Bidden Onderweg een ecologische podcastretraite. In ‘De schepping en ik’ maak je in acht etappes een boeiende innerlijke eco-reis.

Uitgangspunt van deze podcastretraite is de schepping. De acht meditaties vertrekken bij teksten uit de Bijbel en duren ongeveer vijftien minuten.

De gebedsreeks start bij verwondering en dankbaarheid voor alles wat leeft. De schepping is schitterend, maar naast de vele hoogtepunten zijn er ook dieptepunten. Het gaat helemaal niet goed met de aarde. Gevoelens van schuld en moedeloosheid dringen zich makkelijk op bij wie de vele milieurampen en doemscenario’s op zich in laat werken. Toch hoeven we niet te wanhopen. We mogen geloven dat de Heer altijd voor ons uitgaat en nieuwe wegen wijst. In dit gebedstraject bidden we om moed in Zijn voetspoor te treden.

De podcastretraite ‘De schepping en ik’ is hier te beluisteren en in de gratis app van Bidden Onderweg.

Scheppingsmaand
De periode van 1 september tot en met 4 oktober is wereldwijd uitgeroepen tot maand van de schepping (Season of Creation). We vieren de goedheid van de schepping en hebben aandacht voor de schreeuw van de aarde.

Over Bidden Onderweg
Bidden Onderweg is een initiatief van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen. De dagelijkse gebedspodcast richt zich tot christenen van verschillende kerken. De Bijbelse meditaties worden geschreven door mensen met een brede ervaring in de ignatiaanse spiritualiteit, waaronder ook jezuïeten.

Bron: Platform voor ignatiaanse spiritualiteit.

Andere berichten

Ga naar de inhoud