Openhartig interview van zuster Marga Zwiggelaar

20 april 2024

Zuster Marga Zwiggelaar sprak onlangs met het vrouwenmagazine Margriet over haar leven als dominicanes. Het resultaat is een boeiend en openhartig inkijkje in haar leven. Zwiggelaar, die in november 2023 samen met zuster Catharina Al haar eeuwige professie aflegde, vertelt onder meer over haar roeping en het leven als non, waar heel wat misvattingen over bestaan.

“Dat we übervroom zijn en heel streng in de leer. En dat kloosters hoge muren hebben en nonnen daar worden ‘opgeborgen’ en er zelden uit komen, dat we alleen maar tuinieren en bier brouwen of de hele dag gebeden prevelen terwijl we in habijt devoot door de gangen schrijden”, zegt ze in het artikel.

Zwiggelaar is openhartig over haar leven, zo ook over de worstelingen als novice in een klooster. “Na een paar maanden, toen de nieuwigheid eraf was, volgde er een crisis. Ik vroeg me af: heb ik hier nu voor gekozen, is dit wat ik wil? Toch koos ik ervoor om door te bijten, omdat ik voelde dat dit mijn roeping was. God heeft mij hier neergezet, die overgave voelde ik sterk. Daardoor had ik veel wilskracht.”

Ze noemt zichzelf ‘een gelukkig mens’, omdat ze bezig is ‘in de wijngaard van God’.

“Ik voel me vrijgesteld van die ratrace waar velen in zitten. En dat gun ik iedereen.”

Lees het volledige artikel via deze link: Magriet

Bron: www.dominicanen.org

Andere berichten

Ga naar de inhoud