Meeleefdagen priesteropleiding tijdens Roepingenweek

3 november 2023

Van 5 t/m 11 november is het weer Nationale Roepingenweek. In deze week organiseert het Ariënsinstituut, de priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht, meeleefdagen voor wie erover denkt priester te worden.

“Priester worden in deze tijd is niet vanzelfsprekend,” zo schrijft rector P. Kuipers op de website van het Ariënsinstituut. “Het is een verlangen dat in je gaat leven en dat langzaam tot ontwikkeling kan komen. De keuze voor het priesterschap begint dan ook niet bij jezelf, maar bij God. Je wordt door Hem geroepen, soms zelfs tegen wil en dank.”

Tijdens de meeleefdagen biedt het Ariënsinstituut “je de gelegenheid om in een sfeer van gebed en ontmoeting na te denken over de vraag of de Heer jou misschien roept om priester te worden. Je kunt een dag of enkele dagen meeleven met de priesterstudenten,” aldus Kuipers. Vanzelfsprekend zal er ook voldoende gelegenheid zijn voor de deelnemers om met elkaar en met de rector te spreken over de vragen die zij wellicht hebben.

Belangstelling? Neem voor een afspraak contact op met rector P. Kuipers via tel.: 030 2310490 of e-mail: rector@ariensinstituut.nl

Andere berichten

Ga naar de inhoud