Meeleefdagen Ariënsinstituut in Goede Week

3 maart 2024

Priester worden in deze tijd is niet vanzelfsprekend. Het is een verlangen dat in je gaat leven en dat langzaam tot ontwikkeling kan komen. “De keuze voor het priesterschap begint dan ook niet bij jezelf, maar bij God: je wordt door Hem geroepen,” aldus rector Kuipers van het Ariënsinstituut, de priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht. Het Ariënsinstituut wil jonge mannen de gelegenheid geven om in een sfeer van gebed en ontmoeting na te denken over de vraag of de Heer jou misschien roept om priester te worden.

Daarom worden tijdens de Goede Week meeleefdagen georganiseerd voor mannen tussen 17 en 40 jaar. Kuipers: “Samen met de seminaristen zul je je voorbereiden op het feest van Pasen door de viering van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake. Je neemt deel aan de liturgische plechtigheden in de kathedraal te Utrecht en aan het bezinningsprogramma in huis.” Er zal vanzelfsprekend ook gelegenheid zijn om met elkaar en met de rector te spreken over de vragen die je wellicht hebt.

De meeleefdagen beginnen op Witte Donderdag (28 maart) met het diner en worden besloten na de Hoogmis van Pasen (31 maart).

Neem voor meer informatie over het programma of aanmelding contact op met:

Rector P. Kuipers
Keistraat 9
3512 HV Utrecht
tel.: 030 2310490
e-mail: rector@ariensinstituut.nl

Bron: www.aartsbisdom.nl/meeleefdagen-ariensinstituut-in-goede-week/

Andere berichten

Ga naar de inhoud