Lesmateriaal voor de Week van het Katholiek Onderwijs 2023 ‘Alle kinderen mogen kind zijn’

14 december 2023

Van 18 tot en met 22 december organiseert de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) de Week van het Katholiek Onderwijs 2023. In samenwerking met de Vastenactie biedt de NKSR ook dit jaar weer les- en inspiratiemateriaal aan voor de advents- en kerstperiode. Thema is dit keer aansluitend bij de Adventsactie voor 2023: ‘Alle kinderen mogen kind zijn’.

‘Met Kerstmis vieren we de geboorte van Jezus: wij wensen een nieuwe baby alle goeds. Maar niet ieder kind kan genieten van een onbezorgd leven. Daarom besteden wij tijdens de advent extra aandacht aan het belangrijke onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn’, licht de NKSR toe op zijn website.

De Adventsactie nodigt scholen uit om ook iets te doen voor een ander in de kerstperiode door bijvoorbeeld geld in te zamelen: ‘Dit jaar besteden we extra aandacht aan de kinderen die moeten meehelpen in fabrieken of mijnen om zo wat extra geld te verdienen voor hun families. We steunen onder andere een project in India en een project in Congo die de kinderen helpen naar school te gaan, zodat ze straks betere kansen hebben om werk te vinden.’

Adventskalender

Voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs bestaat het lesmateriaal uit een digitale adventskalender voor op het digibord, met aansprekende werkvormen, vragen en liedjes en het Kerstverhaal uit de Bijbel.

Voor de onderbouw van het basisonderwijs is een eigen variant van de digitale Adventskalender beschikbaar, voorzien van een mooi prentenboek over Mees die papa en mama helpt met het zorgen voor baby Puk.

Het lesmateriaal is online kosteloos beschikbaar via de website van de Nederlandse Katholieke Schoolraad en is ook te vinden op de website van de Adventsactie.

Bron: www.rkkerk.nl

Andere berichten

Ga naar de inhoud