Leer Franciscus’ vele gezichten kennen

2 juli 2024
Wie Franciscus van Assisi was, is een té belangrijke vraag om met een enkel antwoord te bederven. Maar we kunnen die vraag wel op verschillende manieren benaderen, als een diamant die je draaiend bekijkt. Franciscus liet zich kennen in zijn ontmoeting met anderen, maar bleef – ook voor zichzelf – altijd een mysterie.

Van oktober tot mei ontmoet je bij de Franciscaanse Beweging de vele gezichten van Franciscus in een nieuwe cursus over franciscaanse spiritualiteit.

Zeven docenten stellen je voor aan Franciscus als performer, broeder, arme, pelgrim, tochtgenoot, geweldloze en klimaatdichter. Eén zaterdag verdiepen we ons in het leven van Clara van Assisi.

Zeven inspirerende cursusdagen
De cursus wordt op zeven zaterdagen aangeboden in de Dominicuskerk in Amsterdam, voor iedereen die zoekt naar een verdieping van kennis over het leven van Franciscus of een verdieping van de persoonlijke of professionele spiritualiteitsbeleving. Maar ook voor pelgrims die naar Assisi of Rome gaan lopen is het zeer de moeite waard deze cursus te volgen. Het instapniveau is laag en er kan zonder voorkennis deelgenomen worden. Aan het einde van de cursus heb je een duidelijk beeld van het leven van Franciscus (en in mindere mate van het leven van Clara).
Programma
Na een inhoudelijke lezing van de docent in de ochtend, is er wat vrije tijd om de zelf meegebrachte lunch te nuttigen. In de middag luisteren we naar een verhaal uit de praktijk. Hoe wordt het vanmorgen vertelde in de praktijk beleefd? Verder wordt in de middag aan de slag gegaan met een verwerkingsopdracht of teksten én is er ruimte voor gesprek.
Alles weten over de cursus en over Franciscus? Lees hier verder!

Bron: http://franciscaansebeweging.nl

Andere berichten

Ga naar de inhoud