Kledingbank Sant’Egidio

3 januari 2024

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we terug op een vol jaar. Van de gasten van de kledingbank kregen we in december veel waardering, kerstkaarten met goede wensen en dankzeggingen voor wat wij samen konden doen. Iemand bracht koekjes mee, een ander bonbons of zelfs soep, zo aardig!

In december hadden we 767 gasten waarvan 259 kinderen, in heel 2023 hebben we aan 8991 gasten kleding e.d. gegeven, ruim 2500 meer dan vorig jaar. Ook de stroom van kleding en spullen die we mochten ontvangen was overweldigend. De werkgroep van de sportspullen bank heeft eind december voor veel nieuwe sportschoenen en sportspullen gezorgd, dit alles nog van de opbrengst van de Apeldoorn Cup, heel fijn om dat te mogen geven aan mensen die financieel moeilijk zitten.

Vanaf woensdag 3 januari zijn wij weer open op de gebruikelijke tijden. Enthousiaste vrijwilligers staan klaar om er weer een goed jaar van te maken op deze bijzondere plek waar zoveel samenkomt. Ik denk graag aan de woorden van Fons Flierman laatst, hij sprak over dragers van liefde zijn, dragers van hoop. Misschien is het dat wat onze gasten het meest nodig hebben, maar ook de mensen die kleding komen brengen en ook wij zelf.

Andere berichten

Ga naar de inhoud