Kledingbank Sant’ Egidio

13 december 2023

Na het stoppen van de kledingbank in Noord Apeldoorn ontvangen we nog meer gasten dan voorheen. In oktober meer dan 1000 en november bijna 1000. Deze mensen mogen maar één maal in de acht weken kleding komen halen. Eén van de gasten zei: “gelukkig zijn jullie er nog!”

Door het ontvangen van zoveel gasten waren we al heel snel door alle heren- en jongensjassen heen. Jongens van het COA in Beekbergen, die in korte broek en blote voeten op slippers binnen kwamen konden we soms niet meer helpen, dat voelde heel vervelend. We hebben via facebook een oproep gedaan voor winterjassen, nou dat hebben we gemerkt!

We hebben veel jassen gekregen, echt fijn om te zien dat het rek voor herenjassen in de zaal weer gevuld is. Vorige week brachten de mannen van restaurant Mr. Murk zelfs 74 jassen.

Er worden ook veel cadeaus gebracht, prachtige sjaals, mutsen en handschoenen voor de kinderen, gehaakte knuffels, poppen en knuffelkussens en zo nog meer, hartverwarmend allemaal.

We mochten een grote partij kinderondergoed en handdoeken ontvangen van Stichting Armoede Fonds. We kunnen gelukkig heel veel mensen helpen in deze dure tijden. Via de Beursvloer gaat schoonmaakbedrijf Dros éénmalig ons hele gebouw schoonmaken, een prachtige gift. Studenten van Wittenborg gaan daarna 2 uur per week schoonmaken.

Woensdag, 29 november hebben werknemers van Coca Cola, via stichting Present een prachtig Sinterklaasfeest geven voor de kinderen van de kledingbank.

De kledingbank is gesloten van 23 december t/m dinsdag 2 januari. 

Andere berichten

Ga naar de inhoud