Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2023/2024

14 april 2023

Wil je komend seizoen de Geestelijke Oefeningen van Ignatius doen? Bijvoorbeeld met een thuisretraite van 9 maanden. Of volg je liever een retraite in een klooster? Tijdens onze (digitale) infomomenten bespreken we de mogelijkheden.

Onze begeleiders heten jou van harte welkom op onze infomomenten over de Geestelijke Oefeningen (GO). Een groot deel van de tijd zal besteed worden aan de GO in het dagelijks leven. 

We geven je tijdens deze momenten uitleg over de opzet en inhoud van de GO. Vanuit Ignatius van Loyola’s eigen levenservaringen ontdek je dat de GO een ervaringsgerichte manier is om Jezus, om God en datgene van waaruit jij leeft op het spoor te komen. Sta je voor een keuze die je vanuit gelovige invalshoek wil bekijken of wil je je geloof verdiepen, dan zijn de GO misschien iets voor jou.

Alternatieve vormen

Het gehele traject van de GO in het dagelijks leven duurt zo’n negen maanden, waarin je dagelijks ruim de tijd neemt voor gebed. Wekelijks deel je je ervaringen met je geestelijk begeleider. Dat is intens en veeleisend. Daarom stellen we ook alternatieve vormen van de GO voor, zoals de persoonlijk begeleide digitale retraites, de verkorte GO in het dagelijks leven, de 3-daagse GO… Je leert ook andere ignatiaanse initiatieven kennen zoals het Avontuur van de stilte, GO en film, de terugblikretraite.

Vanaf september 2023 start een nieuw initiatief in de Oude Abdij Drongen: GO in het dagelijks leven in groep. Als je graag op weg gaat, persoonlijk begeleid wordt én uitwisselt in groep is dit misschien wel iets voor jou.

Tijdens de info-momenten is er voldoende tijd voor vragen. Op die manier kan je het aanbod vinden dat jou nu het beste past!

Geïnteresseerd? Welkom. Het infomoment is geheel vrijblijvend. Geef wel een seintje als je van plan bent om te komen of om digitaal deel te nemen.

3 vormen om geïnformeerd te worden

  • Digitale infomomenten. Je meldt je op voorhand aan door een mail te sturen naar: platform.ignatiaansespiritualiteit@jesuits.net. Vervolgens krijg je een link om digitaal aan te sluiten. De begeleiders GO starten op het voorziene uur met een toelichting. Vervolgens kan je – in groep of individueel – vragen stellen.
  • Inloopmomenten. Op deze plekken kan je binnenlopen wanneer het jou past. De hele tijd zijn begeleiders GO aanwezig. Zij gaan in op jouw vragen. Aanmelden mag maar is niet noodzakelijk.
  • Lokale infomomenten. Je meldt je op voorhand aan. De begeleiders GO starten op het voorziene uur met een toelichting. Vervolgens kan je – in groep of individueel – vragen stellen.

Data en locaties

Voor meer informatie zie:

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2023/2024 – Platform voor ignatiaanse spiritualiteit (platform-ignatiaanse-spiritualiteit.org)

 

Andere berichten

Ga naar de inhoud