Ignatiaanse spiritualiteit: Onze retraites in de zomer van 2023

7 juli 2023

Tijdens een retraite trek je je even helemaal terug om tot rust, stilte en gebed te komen. Deze zomer organiseren we verschillende ignatiaanse retraites. Welke past bij jou?

De rust, de stilte en het verblijven in een andere omgeving, helpen je met andere ogen naar je leven te kijken. De retraite is een weldadige ervaring. Zo’n paar dagen verblijven in een klooster helpen je ook om te bidden en God te vinden. Onze retraitebegeleiders helpen je daarbij. Ze leren je bijvoorbeeld stil te worden en om te bidden met de Bijbelteksten die ze je dagelijks meegeven.

Er is deze zomer veel variatie in ons aanbod. We bieden retraites aan van enkele dagen tot meerdere weken. Er is de retraite voor de beginners en voor de doorgewinterde retraitant. Welke retraite op dit moment ook bij je past, een retraite-ervaring is er altijd een van oase, avontuur en gebed. Vind er een die voor jou werkt.

Retraites 11Wat is er specifiek aan onze retraites?

De retraites die wij aanbieden zijn gebaseerd op de Geestelijke Oefeningen. Deze gebedsmethode werd ontwikkeld door Ignatius van Loyola, de stichter van de jezuïeten. De Geestelijke Oefeningen vormen de ruggengraat van de ignatiaanse spiritualiteit.

Een plaats van ontmoeting met God

Deze Oefeningen helpen je leven te verdiepen in het licht van Gods liefde. Bidden met Bijbelteksten is in een retraite met de Geestelijke Oefeningen een belangrijk onderdeel. De retraitant wordt uitgenodigd zich zó in het verhaal in te leven dat de Bijbeltekst een plaats van ontmoeting met God wordt.

Ignatiaans Bijbelgebed, wat is dat?

Voor meer informatie en achtergronden kijk op: Onze retraites in de zomer van 2023 – Platform voor ignatiaanse spiritualiteit (platform-ignatiaanse-spiritualiteit.org)

Andere berichten

Ga naar de inhoud