Hoor je Mij?

22 juli 2023

Soms kun je het gevoel hebben dat het allemaal anders moet. Of dat je iets anders zou willen met je leven. Omdat bij alles wat je doet de vraag in je blijft klinken: is dit het nou? Iets in je blijft onvervuld. Er blijft iets knagen. Ergens weet je wel dat het met je geloof te maken heeft. Maar je vraagt je af wat God van je wil. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden? En stel dat dat zo is. Wil je dat dan ook? Kun je het? Wat is er eigenlijk voor nodig om zuster te worden?

Gemeenschappen van zusters openen hun deuren

‘Hoor je Mij?’ is een initiatief van verschillende vrouwelijke religieuze gemeenschappen. Een zaterdag in de maand zetten zij hun deuren op. Ze nodigen je uit om een kijkje te komen nemen. Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap, je ontmoet een religieus die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden en te eten met de gemeenschap.

Programma

Het programma wordt door een of twee zusters/godgewijde georganiseerd.

De middagen beginnen rond 14.00 uur en duren tot ongeveer 18.30 uur. Tijdens de middag kun je in gesprek met enkele zusters en luisteren naar roepingsverhalen. Je leert over de spiritualiteit van de gemeenschap en kunt vragen stellen. Ook is er een rondleiding door het klooster en over het terrein. Tot slot bidt je samen met de gemeenschap de vespers en wordt er samen gegeten.

Data en aanmelden

Voor de data en meer informatie zie de agenda 

Bron: www.knr.nl/roeping/hoor-je-mij/

Andere berichten

Ga naar de inhoud