Groet voor Kinderen uit Oekraïne

28 juni 2023

Gevraagd: kindertekeningen als vredesgroet uit Nederland om kinderen die gevlucht zijn uit de oorlog een hart onder de riem te steken.

De gemeenschap van Sant’Egidio in Warschau in Oost Polen, tegen de grens van Oekraïne, vangt 40 kinderen op die gevlucht zijn uit de oorlog. De helft uit Oekraïne, de rest uit Afghanistan, Irak, en Egypte. Magda van de gemeenschap daar vraagt ons voor de kinderen van de School van Vrede geld in te zamelen voor de vakantie. Dit om ter plaatse sportkleding en spelmateriaal te kopen. Daarnaast willen we tekeningen opsturen om hen te laten weten dat we met hen meeleven. Dit gaan we samen doen met de kinderen van de School van Vrede in Amsterdam en Apeldoorn.

Begin juli sturen wij kindertekeningen samen met sportkleding voor kinderen en spelartikelen naar de kinderen in Warschau. Daarom vragen wij komend weekeind tekeningen in te leveren in de kerk of in de brievenbus van de pastorie. Mooi om vrolijke tekeningen te maken van Apeldoorn, van je hobby’s of met mooie bloemen of zo als vredesens. Alvast heel veel dank namens de kinderen.

Andere berichten

Ga naar de inhoud