Geestelijke Oefeningen in het dagelijks leven in groep

7 juli 2023

Ten volle leven – retraite in je dagelijks leven. Dis de groep die vanaf september in de Oude Abdij van Drongen start aan de Geestelijke Oefeningen in het dagelijks leven.

Verlang je je leven en je engagementen te verdiepen aan de hand van het Evangelie? Zoek je een manier om in je dagelijks leven een retraite te doen volgens de Geestelijke Oefeningen (GO) van Ignatius? Verlang je hierbij de steun van een groep gelijkgezinden die dezelfde ervaring doormaken?
Dan is deze vorm van retraite mogelijks geschikt voor jou.

Vanaf september 2023 willen we in vanuit de Oude Abdij Drongen starten met een nieuwe vorm: de Geestelijke Oefeningen in het dagelijks leven gegeven in groep!

In het kort

  • We mikken op 3-8 deelnemers.
  • Gedurende 9 maanden mediteer en reflecteer je elke dag in je eigen omgeving.
  • Elke 14 dagen komt de groep samen in de Oude Abdij Drongen. Op zo’n avond is er uitwisseling over onze meditaties en gebedservaringen. We doen dit in een luistergesprek. Vervolgens geven de begeleiders een inleiding op een nieuw thema of element uit de Geestelijke Oefeningen, en wordt de gebedsstof voor de komende 14 dagen aangereikt. Er is ook ruimte om samen stil te vallen en te bidden, alsook voor informele ontmoeting. Zo wordt je persoonlijke geloofstocht verrijkt door de ervaringen van tochtgenoten en enkele spirituele inleidingen die ons begrijpen van het geloof met hart en verstand verdiepen.
  • De week nadien is er een individueel begeleidingsgesprek in de Oude Abdij met je geestelijke begeleider op een moment dat je hebt afgesproken.

Zo doorloop je samen en alleen het boeiende avontuur van de Geestelijke Oefeningen in het dagelijks leven.

Praktisch

Begeleiders:
Wim Dombret sj, jezuiet en lid van de gemeenschap in de Oude Abdij Drongen
Renate Cauwels, medewerker van het bezinningscentrum Oude Abdij Drongen

Data groepsbijeenkomsten
2-wekelijkse groepsbijeenkomst op donderdagavond vanaf eind september (met uitzondering van 2 data)
Soms onderbreken we het ritme omwille van feestdagen of vakanties.

  • in 2023: maandag 25 september, donderdagen 12 en 26 oktober, 9 en 23 november, 7 december
  • in 2024: donderdagen 11 en 25 januari, 8 en 22 februari, 7 en 21 maart, 11 en 25 april, maandag 7 en donderdag 23 mei.

Plaats:
Oude Abdij Drongen, Drongenplein 27, 9031 Drongen – België (reisroute)

Voor meer informatie zie: Geestelijke Oefeningen in het dagelijks leven in groep – Platform voor ignatiaanse spiritualiteit (platform-ignatiaanse-spiritualiteit.org)

Andere berichten

Ga naar de inhoud