Fratelli tutti -De officiële Nederlandse vertaling-

2 februari 2023

Via de email kregen wij verzoeken waar men de Encycliek Fratelli tutti over broederschap en sociale vriendschap kon vinden. Wij voldoen graag aan dit verzoek, hierbij de gevraagde informatie, alsmede de mogelijkheid het boekje te bestellen.

Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. De geautoriseerde Nederlandse vertaling

In deze encycliek laat paus Franciscus zich opnieuw inspireren door de heilige Franciscus van Assisi. Deze heilige stelde aan alle broeders en zusters een manier van leven voor die ‘doortrokken was van de smaak van het evangelie’. Hij nodigde uit tot een liefde die de grenzen van geografie en ruimte overstijgt.

In eenvoudige woorden legde hij het wezen uit van een open broederschap, die het mogelijk maakt om elke persoon te erkennen, te waarderen en lief te hebben ongeacht de fysieke nabijheid, ongeacht de plaats in de wereld waar hij geboren is of woont.

Paus Franciscus: ‘Deze heilige van de broederlijke liefde, van de eenvoud en de vreugde, die mij heeft geïnspireerd tot het schrijven van de encycliek Laudato si’, motiveert mij nu opnieuw om deze nieuwe encycliek te wijden aan de broederschap en de sociale vriendschap.

Andere berichten

Ga naar de inhoud