Franciscusdag en Wereldmissiedag

5 oktober 2023

Op 8 oktober vieren we Franciscusdag in onze parochie.
Voor de kinderen is een kinderwoorddienst. Na afloop van de viering is er wat lekkers te eten en staat het programma in het teken van ontmoeting. Voor de kinderen is er een  springkussen en een knutseltafel om dieren te maken in de school.

Kinderen mogen hun knuffel meenemen. We gaan een verhaal horen over Franciscus van Assisi. De heilige waar onze kerk naar is vernoemd.

Maar! Het is ook Wereldmissiedag.
Franciscus pleitte tijdens zijn leven ervoor om goed voor mensen, dieren en de wereld te zorgen. En dat willen wij nog steeds!
Waar wij ook wonen op deze wereldbol, in Nederland, India, China, Marokko, Nigeria, alle mensen horen bij elkaar. God heeft ons de wereld gegeven om er iets moois van te maken. Maar dat lukt niet altijd. Er zijn kinderen die honger lijden, kinderen die moeten werken en niet naar school kunnen om te leren, kinderen die geen thuis meer hebben en op straat moeten leven. Dit jaar zijn wij bijzonder verbonden met de kinderen in Libanon. Libanon is een klein land in het Nabije Oosten. Het ligt helemaal aan de oostkust van de Middellandse Zee. Libanon is een klein land in het Nabije Oosten. De hoofdstad is Beiroet. Het ligt helemaal aan de oostkust van de Middellandse Zee.

Al jaren gaat het niet goed met dit land. Het geld is bijna niets meer waard en veel mensen zijn arm. Vanuit het buurland Syrië zijn mensen gevlucht voor de oorlog en nu wonen ze in een kamp in Libanon, ook veel kinderen wonen daar. Maar gelukkig zijn er ook mensen in Libanon die helpen en er voor zorgen dat de kinderen die in het kamp wonen toch naar school kunnen gaan. Iedereen hoort erbij. Groot en klein, arm en rijk, we horen allemaal bij God.

Vandaag is het Wereldmissiedag van de kinderen, waarin Libanon centraal staat. We gaan met de kinderen verkennen wat dat betekent en wat zij zelf kunnen doen om de wereld een beetje mooier te maken.

Andere berichten

Ga naar de inhoud