Franciscaanse Kloosterweekenden: kennismaking met de spiritualiteit van Franciscus van Assisi

8 februari 2024

In maart en juni organiseert de Franciscaanse Beweging een kennismakingsweekend rond Franciscus. Deze weekenden vinden plaats in het klooster van de zusters clarissen in Megen. Tijdens dit weekend maak je kennis met het leven van Franciscus en zijn spiritualiteit.

Tijdens een kloosterweekend verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee op het ritme van de broeders of zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door maak je met hulp van twee begeleiders kennis met en verdiep je je verder in het leven van Franciscus en Clara van Assisi. Het aanbod is verdeeld in kennismakings- en themaweekenden.

De kennismakingsweekenden vinden plaats van 8-10 maart en van 28-30 juni bij de zusters clarissen in Megen. Het begint op vrijdag om 17.00 uur en duurt tot zondag 14.30. De bijdrage (voor overnachting, maaltijden en begeleiding) bedraagt €155,- Indien dit te hoog is, kan tegen een gereduceerd tarief van €80,- worden deelgenomen. In het klooster heb je een eenvoudige eigen kamer met gezamenlijke douches en toiletten.
Voor informatie en aanmelden mail naar: kloosterweekend.nl@gmail.com
Alleen voor informatie: 06-38153049

Alle informatie over de kloosterweekenden van de Franciscaanse Beweging lees je op www.franciscaansebeweging.nl/kloosterweekenden

De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. De Kloosterweekenden bij de Franciscaanse Beweging zijn een voortzetting van het oriëntatiewerk dat ruim 40 jaar geleden door de kapucijnen is opgezet. Ongeveer 8 keer per jaar worden er kennismakingsweekenden en themaweekenden georganiseerd.

Bron: Franciscaanse Beweging

Andere berichten

Ga naar de inhoud