Daag jezelf uit in de 40 dagen tijd! Week 4

15 maart 2023

Okay, even eerlijk. Hoeveel tijd zit jij gemiddeld per dag naar een scherm te kijken? Twee, drie of nog meer uur? Hoeveel schermen heb je tegelijk aanstaan? De TV, je tablet én je telefoon? Je bent echt niet de enige die een game speelt, ondertussen aan het chatten is met vrienden en muziek luistert via de koptelefoon of oortje.

Superleuk natuurlijk, maar de tijd vliegt voorbij als je TikTok filmpjes kijkt. Je blijft namelijk kijken naar nog meer filmpjes met katten, een mislukte jump of een make-over. En voor je het weet is er weer een uur voorbij. Huiswerk?!? Oh nee, dat gaat echt niet meer lukken!

Deze week hebben we daarom de meest uitdagende challenge tot nu toe voor je. Ben je er klaar voor? Als je deze week uit school komt, ga dan niet op je scherm kijken naar geinige filmpjes en ga niet gamen, maar:

Ga lekker buiten spelen!

Daag je vrienden uit om met je mee te doen en ga naar buiten! Bouw een fort, maak een tekening met stoepkrijt, ga voetballen of touwtje springen. Lekker rennen mag natuurlijk ook. Doe waar jij zin in hebt, maar zonder scherm. Als het regent, kun je natuurlijk ook binnen een fort bouwen. Niet voetballen binnen! Daar kan de grote vaas van je moeder niet tegen.

Challenge voor ouders
Oh, je voelt hem al aankomen hè? Ook alle volwassenen dagen we uit om deze week Facebook en Twitter niet te openen, deze week geen foto’s van je gerechten te posten op Instagram en Pinterest niet uit te pluizen. En ja, LinkedIn telt ook mee! Ik heb het nodig voor mijn werk, is gewoon een excuus. Een weekje geen social media betekent meer tijd voor elkaar en meer tijd om erop uit te trekken. Geen social media gebruiker? Daag jezelf dan uit om deze week alle berichten in Whatsapp te negeren. Ook die van je moeder en van je beste vriendin. Ga gewoon lekker op de koffie om bij te praten.

Leestip
Deze week lezen we:
Het briljante boek vol dingen om buiten te doen van Andy Seed. Waarom zou je nog binnen blijven zitten?

We zijn heel erg benieuwd of je deze challenge gaat volhouden. Laat je het ons volgende week weten? kindenkerk@rkapeldoorn.nl.

Andere berichten

Ga naar de inhoud