Daag jezelf uit in de 40 dagen tijd! Week 3

8 maart 2023

Wij gaan opruimen, wij gaan opruimen
Zet het waar het hoort , de spullen soort bij soort
Wij gaan opruimen, wij gaan opruimen
Ruim de boel maar op!

En zo zijn we alweer in de derde week van onze Vasten challenge beland! Deze week gaan we onze kamer opruimen. Een echte challenge voor de hele grote sloddervossen. Ben jij iemand die een spoor van spulletjes achterlaat? Belanden jouw kleren op een grote stapel in de hoek van je kamer, of nog erger, onder je bed? Liggen jouw gymkleren overal, maar zeker weten nooit in de wasmand? Vind je jouw schaar ook bij toeval in de boekenkast achter de GVR en de Waanzinnige Boomhut deel 9? Tijd voor actie!

Voor we beginnen, even een tip. Je boeken hoeven dus niet op alfabetische volgorde in de kast te staan en je kleren hoeven niet op kleur gesorteerd te worden. Kost superveel tijd. Je ouders zijn al heel blij als je kamer netjes is.

Aan de slag!
Stap 1:
Ruim je kledingkast op. Leg alles netjes op stapeltjes en zoek je sokken bij elkaar.
Stap 2: Raap alle kleren van de grond en van je stoel. Gooi in de wasmand wat echt niet meer fris is en leg of hang de rest terug in de kledingkast.
Stap 3: Ruim je bureau op en gooi half afgemaakte tekeningen, kladblaadjes en knipsels bij het oud-papier. Doe de doppen op de stiften en doe de stiften weer in de doos of in je etui. Heb je een la in je bureau? Ruim die dan ook even op. (Pssst gewoon alle losse spullen in de rommella gooien is natuurlijk geen opruimen! Niet smokkelen!)
Stap 4: Maak je bed op. (Of vraag je vader om te helpen je bed te verschonen in ruil voor een tekening. Werkt altijd.)
Stap 5: Ruim je speelgoed en je knuffels op. Knuffels mogen natuurlijk op je opgemaakte bed, als je dat gezellig vindt.

Ben je bij het opruimen kleren tegengekomen die je niet meer past? Heb je speelgoed en knuffels gevonden waar je niet meer mee speelt? Vraag je ouders of je deze weg mag geven aan kinderen die het hard nodig hebben. Je hebt in de buurt vast wel een kledingbank of een speelgoedbank. Daar kunnen gezinnen, die niet genoeg centjes hebben, passende kleren en speelgoed uitzoeken. Zo maak je iemand anders blij!

Challenge voor ouders
Ook voor alle volwassenen is het tijd om eens door de kledingkast te gaan. Heb je dat paarse truitje al meer dan een jaar niet gedragen? Past dat overhemd niet meer? (Omdat deze te groot is geworden natuurlijk.) Word je nog wel blij van die blazer? Doneer de kleding die je niet meer draagt aan een kledingbank. Kijk op de pagina van San’Egidio of loop eens langs bij de kledingbank in jouw buurt. Opruimen geeft ruimte in je hoofd en geven zorgt voor ruimte in je hart.

Leestip
Deze week lezen we:
De Buitengewone Bijbel van Bob Hartman, een vrolijke Bijbeluitgave waar iedereen blij van wordt!

Zet ‘m op deze week met deze fijne en nuttige challenge! Foto delen? kindenkerk@rkapeldoorn.nl.

Andere berichten

Ga naar de inhoud