Daag jezelf uit in de 40 dagen tijd! Laatste challenge!

5 april 2023

Het einde van de vastentijd! Na meer dan 40 dagen zit de challenge erop. Wat hebben we veel gedaan de afgelopen weken. De tijd is om gevlogen. Schrijf je nog steeds elke dag in je boekje over de dingen en mensen waar je dankbaar voor bent? Dat kan je blijven doen, ook na de Vasten. En je kamer opruimen is ook altijd fijn natuurlijk.

In de laatste challenge voor Pasen gaan we aan de slag met stenen. De steen doet ons denken aan de steen voor de grot waar het lichaam van Jezus lag. Voor deze opdracht hoef je niet zo’n grote steen te gebruiken hoor, een kleine steen is prima.

Versier een mooie steen.

Wat heb je nodig?

  • Kleine stenen
  • Stiften of verf
  • Wiebelogen
  • Glitterlijm (want dat maakt alles mooier)
  • Stickers
  • Lijmpistool

Ga lekker aan de slag en versier de stenen zoals jij het mooi vindt, alles is goed. Teken bloemen, stippen of strepen. Kleur de hele steen, teken een konijn of een poppetje. Plak wiebeloogjes op of kleine stickers. Of neem een paar kleine stenen en maak er een stapel in balans van. Geef die stenen dan wel een dotje lijm met een lijmpistool, dan blijven ze mooi op elkaar zitten.

Je kunt de stenen zelf houden, maar het zijn ook hele leuke kleine cadeautjes voor iemand die je superlief vindt!

Wil je je versierde stenen laten zien? Stuur ons een foto! kindenkerk@rkapeldoorn.nl.

Challenge voor ouders
De Vastentijd is een tijd om weer in balans te komen. Met af en toe wat stilte, gezond eten en ruimte om je heen voel je je vrijer en kun je uitdagingen beter aan. De challenge voor deze laatste week is eigenlijk een uitdaging voor alle dagen: blijf in balans. Schrijf in je dagboek waar je dankbaar voor bent en zoek af en toe rust. Leef met aandacht en doe dingen waar je blij van wordt.

Leestip
Deze week lezen we:
Lieve Paus Franciscus, waarin Paus Franciscus brieven met ontroerende, slimme, grappige, grote en kleine vragen van kinderen beantwoordt.

Andere berichten

Ga naar de inhoud