Bidden met de Bijbel

6 maart 2024
Alles wat je wilde weten over bidden met de Bijbel, met 50 bijbelmeditaties er bovenop. Het is er! Mijn nieuwe boek Bidden met de Bijbel. In de leer bij Ignatius van Loyola, is nu beschikbaar. Klik hier om het boek te bestellen.

In dit boek leg ik op eenvoudige wijze uit hoe je kan bidden met een Bijbeltekst. In vijftig korte tips geef ik een systematisch overzicht van de gebedsmethode van Ignatius van Loyola. Het is de gebedsmethode die ook gevolgd wordt in de gebedspodcast van Bidden Onderweg.

In dit boek vind je ook een Bijbelse retraite “Hem achterna”. Het is een gebedstraject met 50 Bijbelteksten, geïnspireerd door de Geestelijke Oefeningen van Ignatius. Bij elke tekst geef ik enkele suggesties om er mee te bidden.

In het midden vind je een tot in de kleinste details uitgewerkte ignatiaanse contemplatie (beschouwing) met een Bijbeltekst. Een QR-code voert je naar een podcast waarmee je dit gebed ook kan beluisteren.

Doorheen het boek vind je 21 kleurenillustraties. Ik vind ze werkelijk heel mooi.

In onderstaand videootje geef ik toelichting bij het boek.

Andere berichten

Ga naar de inhoud