Samen het evangelie volgens Marcus lezen

18 mei 2024
Locatie: Onze Lieve Vrouwekerk Apeldoorn

Met het feest van Pinksteren horen alle mensen in Jeruzalem het evangelie in hun eigen taal. Wij hebben in onze kerk veel mensen uit verschillende landen en daarom lijkt het ons mooi om het evangelie van Marcus, het evangelie dat dit jaar centraal staat, helemaal te lezen in de verschillende talen. Dan klinkt op de dag van Pinksteren de Blijde Boodschap in de moedertaal van al onze parochianen; in het Nederlands, Pools, Hongaars, Arabisch, Tamil, Egyptisch, Frans, Spaans en nog veel meer andere talen. Zo worden wij geraakt door de heilige Geest en zal het echt Pinksteren zijn.

Oproep: Wie wil een stukje uit de Bijbel lezen op de zaterdag voor Pinksteren? Dat willen we doen in het Nederlands, maar ook in alle talen van al onze parochianen. Kom je als nieuwe Nederlander uit een ander land en wil je een stukje uit de bijbel willen lezen in je eigen taal. Geef je op: met naam, mailadres en telefoonnummer en het land en de taal waarin je voor gaat lezen. En hieraan de vraag gekoppeld of je een gerecht kunt maken uit je land van herkomst om na de viering te delen met elkaar. Als het weer meewerkt een mooie ontmoeting in de tuin naast de kerk.

Dit gaat plaatsvinden op 18 mei, de zaterdag voor Pinksteren, van 14.00 tot 16.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk. We lezen het hele Marcusevangelie en gaan daarna naar de viering van 16.30 uur. Na de viering ontmoeten wij elkaar bij het eten van gerechten uit de verschillende landen.

Graag zo snel mogelijk opgeven achter in de kerk of bij r.dashorst@franciscusparochie.com

Ga naar de inhoud