Inspiratiefestival Het Verhaal van Franciscus – Den Bosch

22 oktober 2023, 13:00 uur

Tijdens het Inspiratiefestival van Stadsklooster San Damiano en de Franciscaanse Beweging op 22 oktober ontdek je het verhaal van Franciscus van Assisi. De heilige van dierendag en de kerststal, die broederlijk omging met mensen aan de rand van de samenleving. Een verhaal van eenvoud, kwetsbaarheid, betrokkenheid en vredelievendheid.

Laat je raken door de eeuwenoude franciscaanse traditie. Geef jezelf en elkaar stof tot nadenken in het ontmoetingscafé; knutsel gelukspoppetjes en brand een kaarsje. Proef de versgebakken koekjes waar Franciscus 800 jaar geleden al zo gek op was en luister naar de verhalenverteller die Franciscus’ verhalen tot leven brengt. Luister naar de Delftse Troubadours, geniet van de herfst en bezinning in de kloostertuin met het Klooster op Wielen, en verwarm je daarna in de zangworkshop met broeder Fer achter de piano. Ontdek wat belangrijk was voor Franciscus én hoe jij zelf een verschil kunt maken. Laat je inspireren, kom naar het Inspiratiefestival!

Praktische informatie

Datum: zondagmiddag 22 oktober 2023. Tijd: tussen 13.00 en 17.00 uur
Locatie: Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11, 5211 CA ‘s-Hertogenbosch
Kosten: de entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom.
Aanmelden: is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd i.v.m. de voorbereidingen. Graag via info@franciscaansebeweging.nl

Het volledige programma lees je hieronder.

Opening

We heten je om 13.00 uur van harte welkom bij het Inspiratiefestival met een lied en een welkomstwoordje door directeur Thomas Hontelez.

Stilteruimte

Zoek de stilte op in de glazen ruimte van de kloosterkerk. Hier kun je een kaarsje branden en even stilstaan bij wat voor jou belangrijk is. Wat is jouw diepste wens voor de wereld om ons heen? Schrijf het op en laat je wens achter bij Franciscus en Clara.

Een dag in het leven van Franciscus (filmpje)

Bekijk een dag in het leven van Franciscus en maak kennis met zijn levensverhaal.

Ontmoetingscafé

Een bruin café, maar niet zoals je verwacht. Bruin is de kenmerkende kleur van de pij van Franciscus en zijn minderbroeders. In dit franciscaanse café kun je elkaar ontmoeten onder het genot van koffie of verse kruidenthee uit de kloostertuin. En, niet te vergeten, échte Jacoba-koekjes, de lievelingskoekjes van Franciscus zelf. Ga het gesprek aan aan de hand van de bezinnende gesprekskaarten op tafel.

Verhalenverteller

Luister in het ontmoetingscafé naar de verhalenverteller die de verhalen van Franciscus tot leven brengt.

Creatieve workshops

Kom je de wereld een beetje mooier maken? Maak gelukspoppetjes en neem ze mee naar huis om cadeau te geven, beschilder stenen en laat ze onderweg achter om het pad van anderen een beetje vrolijker te maken, of beschilder een kaarsje en wees een lichtpuntje.

Zangworkshop

Zing de sterren van de hemel met broeder Fer en zijn keyboard.

Jij in pij (fotohoekje)

Kom je langs de houten pij? Wees dan niet verlegen, dat was Franciscus ook niet. Kruip in zijn pij en say peaaace! Deel je foto via Instagram en Facebook met @vredeenallegoeds.

Boekenkraam

Wie honger krijgt naar meer franciscaanse inspiratie, kan zijn hart ophalen bij het boekenkraampje.

Workshop pelgrimeren

Pelgrimeren, moet je daarvoor ver van huis? Ervaren pelgrim Thomas Hontelez neemt je mee in het geheim van pelgrimeren en laat je ervaren hoe je óók dicht bij huis op pelgrimage kunt.

Klooster op Wielen

In de kloostertuin vind je het Klooster op Wielen. Een plek voor ontmoeting en beleving rond zingeving en levensvragen. Laat je verrijken door kloosterwijsheid of deel jouw eigen verhaal.

Delftse Troubadours

‘De Delftse Troubadours’ is een muzikaal duo dat al meer dan 25 jaar op de planken staat. Vandaag zorgen Hans van Wingerde en Kees Kouwenhoven voor vrolijke noten rondom het Stadsklooster.

Franciscaanse 30 seconds

Hoe franciscaans ben jij? Je ontdekt het hier! Probeer binnen 30 seconden zoveel mogelijk franciscaanse begrippen te raden. Bron: www.franciscaansebeweging.nl

Ga naar de inhoud