Hoor je Mij? Maak kennis met de zusters Birgittinessen in Uden

15 april 2023, 00:00 uur
Locatie: H. Antonius Abt Loenen-Eerbeek

Soms kun je het gevoel hebben dat het allemaal anders moet of dat je iets anders zou willen met je leven. Omdat bij alles wat je doet de vraag in je blijft klinken: is dit het nou? Iets in je blijft onvervuld. Er blijft iets knagen. Ergens weet je wel dat het met je geloof te maken heeft. Maar je vraagt je af wat God van je wil. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden ? En stel nou dat dat zo is, wil je dat dan ook ? Kun je het? Wat is er eigenlijk voor nodig om zuster te worden?

Wij zetten onze deuren voor je open

Negen vrouwengemeenschappen in het bisdom Den Bosch en de omgeving Nijmegen nodigen je uit om een kijkje te nemen.
Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap, je ontmoet een religieus die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden (en soms mee te eten) met de gemeenschap. Dit kan eens per maand op een zaterdagochtend- of middag in een van de deelnemende kloosters/ gemeenschappen.

Birgittinessen Uden

Op 15 april 2023 ben je welkom bij de Birgittinessen in Uden.

Wij zijn monialen in een contemplatief klooster. Dat betekent, dat wij gekozen hebben in gemeenschap teruggetrokken te leven met het gebed als hoofdopgave. Geheel ons leven willen wij in de overweging van de Betekenis van het Lijden van Christus voor onze Verlossing leven. De Eucharistieviering en het gebed in de kapel krijgt zijn verlenging en voortzetting in het dagelijks werk; Met onze mond loven wij God, met onze handen dienen wij God en hebben een sobere levenswijze.

Hoor je Mij? Regio Den Bosch, Nijmegen, Arnhem – Konferentie Nederlandse Religieuzen (knr.nl)

Kennismaking en roeping – Konferentie Nederlandse Religieuzen (knr.nl)

Ga naar de inhoud