Franciscaans jongerentreffen 2023

29 september 2023, 09:00 uur

Van 29 september tot en met 1 oktober organiseren we het franciscaans jongerentreffen. Ons jaarlijks terugkerend evenement voor jongeren van 16 t/m 30 jaar. Gedurende dit weekend is er plek voor ontmoeting, bezinning én ontspanning. Bijzonder dit jaar is dat we via de livestream op zaterdagavond aansluiten bij Together 2023 het oecumenisch avondgebed in Rome waarvoor de paus jongeren uit de hele wereld heeft uitgenodigd.

Wat gaan we doen?
Rondom het thema Geloof in de toekomst zijn er workshops. Denk hierbij o.a. aan een vegetarische kookworkshop, jouw duurzame bucketlist en ecologische voetafdruk en wat kunnen Clara en Franciscus ons leren over de toekomst. Naast het oecumenisch avondgebed met de paus sluiten we aan bij de gebedsmomenten van de broeders, nemen we de tijd voor Stille aanbidding en bezoeken we op zondagochtend de eucharistieviering in de kloosterkerk.
Aan ontspanning is ook gedacht. Een pubquiz, een franciscaanse bingo en een sportieve uitdaging ontbreken niet dit weekend.

Verblijf
We overnachten in tenten in de kloostertuin en eten samen met de broeders. De maaltijden, drankjes en versnaperingen zijn bij de kosten inbegrepen, een slaapzak en een slaapmatje neem je zelf mee. Ook is er voldoende ruimte om je eigen tent op te zetten.

Meer informatie
Mocht je vragen hebben of meer willen weten over deze activiteit klik dan hier. Aanmelden kan via onderstaande knop.

Ga naar de inhoud