Elvis-kerkdienst tijdens Oranjefeest in Beemte Broekland: Crying in the Chapel!

13 augustus 2023, 11:00 uur
Locatie: H. Antoniuskerk De Vecht

Op zondag 13 augustus 2023 zal er een speciale Elvis-kerkdienst gehouden worden in Beemte Broekland. In augustus 2023 is het 46 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Hij werd de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll. Met Heartbreak Hotel wist hij de jonge John Lennon, Keith Richards en Bob Dylan te inspireren. Elvis carrière kende ups en downs: hij heeft twee jaar in militaire dienst gezeten in Duitsland, hij maakte jarenlang B-films, maar 54 jaar geleden, in 1968, maakt hij een come back. De jonge Bono van U2 zag dat concert op TV en wist: ‘Ik wil rockster worden’.

Dominee Fred Omvlee is Elvis-fan en organiseert al 20 jaar Elvis-kerkdiensten. ‘Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977. Elvis overleed namelijk op 42-jarige leeftijd in 1977. Hij was verslaafd aan medicijnen: pillen. Die had hij leren slikken in zijn diensttijd. Hij zag er geen kwaad in. Helaas leidde het tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven. Maar mijn boodschap is: zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand. In de Elvis-kerkdienst horen we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits, en we horen en zingen samen veel Elvis-gospels: het is verder ook ‘gewoon’ een kerkdienst met toepasselijke Bijbellezing en gebed. Muzikale ondersteuning is er van de band The Rising Clouds. Er mag gedanst worden, kom in stijl!

De Elvis-kerkdienst wordt gehouden in de feesttent van de Oranjevereniging Beemte Broekland, Beemterweg 25a, aanvang 11.00 uur. Na de Elvis-kerkdienst gezellig samen zijn met koffie/thee, limonade en krentenwegge.

Ga naar de inhoud