9 juni 2024: Open Kloosterdag – Wat is jouw verhaal?

2 mei 2024

Op zondag 9 juni wordt voor de elfde maal de Open Kloosterdag gehouden. Zo’n 30 kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. Met dit initiatief willen religieuzen laten zien dat de keuze voor het klooster een eigentijdse levenskeuze is. Zij vertellen hoe zij religieus leven in deze tijd vormgeven.

Wat is jouw verhaal?
Tijdens deze Open Kloosterdag willen de zusters, paters en broeders graag hun verhaal vertellen. Wie zijn zij? Hoe ziet hun dagelijks leven eruit? Waar staan ze voor? Ze vertellen graag waarom zij kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God. En ze horen graag wat jouw verhaal is!

Gevarieerde programma’s
Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma variërend van exposities, rondleidingen, gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en te bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven.

Meer informatie
Op de website www.openkloosterdag.nl staat een overzicht van alle deelnemende kloosters en hun programma’s. Dit overzicht wordt in de loop van april verder aangevuld.

Bron/foto: KNR

Andere berichten

Ga naar de inhoud