Wereld jongeren dagen

5 januari 2023

GA MEE NAAR HET GROOTSTE JONGEREN-EVENT TER WERELD,
VAN 1 T/M 6 AUGUSTUS 2023!

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste jongeren-event ter wereld en één van de grootste internationale evenementen van de Katholieke kerk. Om de twee à drie jaar komen honderdduizenden – soms wel miljoenen! – jongeren vanuit alle continenten bijeen, om het katholieke geloof te vieren.

Elke WJD heeft een thema. Voor Lissabon 2023 zal dat zijn: ‘Maria stond op en ging met spoed’ (Lucas 1,39). De paus schrijft hierover in zijn brief aan de jongeren van de wereld, geschreven in het licht van de WJD 2023. De Nederlandse bisschoppen zullen aandacht besteden aan het thema tijdens hun catecheses in Lissabon. Lees hier meer over het thema van de WJD 2023.

Ook de paus komt naar de Wereldjongerendagen; je zult hem zien op meerdere momenten tijdens het internationale programma. Zijn aankomst is altijd een echt hoogtepunt! Ook is de paus aanwezig bij de avondwake in de open lucht en gaat hij voor bij de grote slotmis, de volgende ochtend. Hij spreekt de jongeren dan toe en moedigt hen aan om een stap in het katholieke geloof te zetten en, ‘opgeladen’ met de (geloofs)ervaring van de WJD, terug te gaan naar het leven in de wereld, om daar getuigenis af te leggen van Christus.

Van 1 t/m 6 augustus 2023 vinden de Wereldjongerendagen plaats in Lissabon, Portugal. En de aanmelding voor de WJD is nu open! Vanuit Nederland zijn er diverse reisopties, vanuit alle bisdommen (en vanuit diverse andere reisinitiatieven). Kijk snel verder voor alle reisopties en meld je aan voor het grootste jongerenevent ter wereld!

De reisopties – Wereldjongerendagen 2023 (wjd.nl)

Andere berichten

Skip to content