Wereld Jongeren Dagen Lissabon 2023

2 maart 2023
Paus Franciscus nodigt alle jongeren uit voor de Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon. En jij kunt daarbij zijn! Wij gaan op weg met het thema dat Paus Franciscus ons heeft aangereikt voor de WJD 2023: Maria stond op en ging met spoed (Lucas 1,39).

Vanuit Nederland gaan jongeren (16-30 jaar) samen op reis. De reis begint al bij vertrek vanuit Nederland en niet pas in Lissabon. De bisdommen Breda, Utrecht, Roermond en Rotterdam organiseren samen deze reis. Het programma is breed waarin vieren, bidden, zingen, eten, sporten, je geloof verdiepen, samen lol maken en nieuwe mensen en culturen leren kennen allemaal een plaats krijgen.

Er zijn een aantal vaste reisonderdelen:

  • Wij vieren elke dag de H. Mis. Wij gaan met de deelnemers een projectkoor vormen dat tijdens alle vieringen zingt en begeleid wordt door deelnemers die een instrument bespelen.
  • Wij hebben regelmatig catechese en bespreken deze in de deelgroepen.
  • Iedere deelgroep heeft een eigen pastorale beroepskracht. Hierdoor kun je optimaal gebruik maken je geloof te verdiepen door groepsgesprekken of individuele gesprekken.
  • Er zal een avond van barmhartigheid worden ingepland waarin aanbidding van het Allerheiligste zal plaatsvinden en de mogelijkheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening geboden wordt.
  • Er zullen tijdens de reis ook Engelstalige deelgroepen zijn.

Zie hieronder de folder voor meer informatie.

 

Andere berichten

Skip to content